PZP pre nákladné auto

Nákladné automobily sú neoddeliteľnou súčasťou dopravnej infraštruktúry a podnikania. Ako aj pri osobných autách, aj nákladné automobily musia byť vybavené povinným zmluvným poistením, ale s určitými špecifikami. Dôvody špecifického PZP pre nákladné vozidlá Nákladné vozidlá predstavujú väčšie riziko na cestách z viacerých dôvodov: Hmotnosť a rozmery: Vďaka svojej veľkosti môže prípadná nehoda spôsobiť väčšie škody.… Celý článok »

PZP tabuľka cien

Povinné zmluvné poistenie (PZP) je nevyhnutnosťou pre každého vlastníka motorového vozidla. Cena PZP sa môže líšiť v závislosti od rôznych faktorov. Táto tabuľka cien poskytuje prehľad o tom, čo môžete očakávať pri výbere svojho PZP. Faktory ovplyvňujúce cenu PZP Predtým než sa pozrieme na samotnú tabuľku, je dôležité spomenúť faktory, ktoré môžu ovplyvniť cenu PZP:… Celý článok »

PZP stret so zverou

Stret s divou zverou je situácia, s ktorou sa mnohí vodiči môžu stretnúť, najmä ak jazdia v noci alebo v oblastiach bohatých na zver. Je dôležité vedieť, ako sa v takejto situácii správať a ako je táto udalosť krytá povinným zmluvným poistením (PZP). Čo robiť hneď po strete? Zastavte a zapnite výstražné svetlá: Bezpečie by… Celý článok »

Havarijné poistenie

Havarijné poistenie je dôležitou súčasťou ochrany vášho vozidla. Zatiaľ čo povinné zmluvné poistenie (PZP) kryje škody spôsobené tretím osobám, havarijné poistenie je zamerané na chránenie vašeho vozidla pred rôznymi nepredvídateľnými udalosťami. Čo presne kryje havarijné poistenie? Havarijné poistenie zvyčajne kryje škody na vašom vozidle, ktoré vznikli v dôsledku: Dopravných nehôd: Či už ste vinníkom alebo… Celý článok »

PZP kalkulačka

Pri výbere PZP (poistnej zmluvy osobných automobilov) je dôležité zohľadniť viacero faktorov, ktoré môžu ovplyvniť konečnú cenu poistenia. Aby ste sa mohli ľahšie zorientovať v rôznych ponukách a našli najvýhodnejšiu pre vás, môže vám v tom pomôcť PZP kalkulačka. Čo je PZP kalkulačka? PZP kalkulačka je online nástroj, ktorý vám umožňuje rýchlo a jednoducho porovnať… Celý článok »

Overenie PZP

V dnešnej dobe je držanie platnej poistnej zmluvy osobných automobilov (PZP) nielen zákonnou povinnosťou, ale aj základom pre zabezpečenie pokojnej jazdy na cestách. Overenie platnosti PZP je dôležité nielen pri kontrole orgánmi činnými v trestnom konaní, ale aj pri kúpe ojazdeného vozidla alebo pri preverovaní vlastnej poistnej ochrany. Dôvody pre overenie PZP Kontroly na cestách:… Celý článok »

PZP pre prívesný vozík

Prívesné vozíky sú často neoddeliteľnou súčasťou vozového parku mnohých jednotlivcov a podnikateľov. Či už slúžia na prepravu nákladu, koní, člnov alebo karavanov, ich poistenie by nemalo byť opomínané. Poistná zmluva osobných automobilov (PZP) pre prívesné vozíky zabezpečuje, aby ste boli chránení pred nepredvídateľnými finančnými nákladmi v dôsledku nehody či iných udalostí. Dôvody poistenia prívesného vozíka… Celý článok »

PZP pre váš motocykel

Motocykle predstavujú pre mnohých nielen prostriedok dopravy, ale aj záľubu a vášeň. Ako pri všetkých vozidlách je aj pri motocykloch dôležité myslieť na poistenie. Poistná zmluva osobných automobilov (PZP) je nielen legislatívnou povinnosťou, ale aj ochranou pred neočakávanými situáciami na ceste. Prečo je PZP pre motocykel dôležité? Ochrana pred finančnými stratami: V prípade nehody môže… Celý článok »

Výpoveď PZP

Výpoveď poistnej zmluvy osobných automobilov (PZP) je dôležitým krokom, ktorým môže poistník ukončiť svoje poistenie. Správne postupy a pravidlá pri tejto činnosti sú kľúčové pre úspešné ukončenie poistnej zmluvy. V tomto článku sa podrobne pozrieme na to, ako vypovedať PZP a na čo by sme nemali zabúdať. Dôvody na výpoveď Zmena poisťovne: Mnoho ľudí sa… Celý článok »